Τα Ιερά της Γεωργίας
Προσκυνηματικο Πρόγραμμα.
- 7 ημέρες / 6 διανυκτερεύσεις
Περίοδοι/ Μάιος / Ιούνιος / Ιούλιος / Αύγουστος

1 ημέρα . Τιφλίδα
Συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο .
Check-in στο ξενοδοχείο .
Ελεύθερη ημέρα
Δείπνο σε παραδοσιακό γεωργιανό εστιατόριο

2 ημέρα. Τιφλίδα.
Πρωινό.
Θεία Λειτουργία σε μια από τις εκκλησίες της Τιφλίδας. Επίσκεψη στους ναούς της Τιφλίδας, που έχουν τη σημαντικότερη πνευματική και ιστορική αξία
Καθεδρικός Ναός Αγίας Τριάδας (Sameba)- ο κύριος καθεδρικός ναός της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που βρίσκεται στο λόφο του Αγ. Προφήτης Ηλίας. Ο καθεδρικός ναός έχει 13 βωμούς, η κάτω εκκλησία είναι προς τιμήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας ΘεοτόκουΤο ύψος του άνω ναού είναι 105,5 μέτρα. Στον καθεδρικό ναό στεγάζεται η έδρα του Πατριάρχη-Καθολικού Πάσης Γεωργίας, Αρχιεπισκόπου Μτσχέτας και Τιφλίδας - Προκαθήμενο της Γεωργιανής Εκκλησίας Ηλία Β'.
Ναός Μετέχη, χτισμένος τον 12ο αιώνα. Εδώ βρίσκεται ο τόπος ταφής της πρώτης Γεωργιαννής μάρτυρα - Βασίλισσας Shushanik (5ος αιώνας).
Στάση για μεσημεριανό γεύμα
Η Σιόνη είναι ο κύριος ναός της Τιφλίδας, που πήρε το όνομά του από το όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ και καθαγιάστηκε προς τιμήν της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το κύριο ιερό του καθεδρικού ναού είναι ο σταυρός της Νίνας , Ισαπόστολου της Χριστιανικής Εκκλησίας, η οποία εκχριστιάνισε τους κατοίκους της Γεωργίας.
Το Ανχισχάτι είναι ο αρχαιότερος ναός της πόλης (6ος αιώνας), ο οποίος καθαγιάστηκε προς τιμή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, και έγινε γνωστός ως ο φύλακας της θαυματουργής εικόνας του Σωτήρος.
Το όρος Μτατσμίντα, που προσφέρει μαγευτική θέα στην πόλη και τη γύρω περιοχή. Επίσκεψη στη Ιερά Μονή Αγίου Δαβίδ Γκαρετζέλι, χτισμένο στη θέση του σπηλαίου στο οποίο ζούσε άγιος.
Δείπνο στο ξενοδοχείο


3 ημέρα . Τιφλίδα – Σαμταβίσι – Τζβάρι – Μαρτκόπι – Τιφλίδα
Πρωινό.
Αναχώρηση για τη Μονή Σαμταβίσι, που χτίστηκε το 1030 από τον Επίσκοπο Ιλαρίωνα. Σήμερα είναι γυναικείο μοναστήρι. Επίσκεψη στο μοναστήρι Τζβάρι (Σταυρός), που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα στη θέση όπου η Αγία Νίνα, έστησε τον πρώτο Σταυρό.
Στάση για μεσημεριανό γεύμα
Δείπνο. Μεταφορά στο μοναστήρι Μαρτκόπι, που ίδρυσε ο Άγιος Πατήρ Αντώνιος, ένας από τους μαθητές του Ασσύριου πρεσβύτερου Ιωάννη. Εδώ αναπαύονται τα άγια λείψανά του. Σώζεται ο πύργος του αγίου, όπου έμεινε 15 χρόνια μοναχός. Επιστροφή στην Τιφλίδα.

Δείπνο στο ξενοδοχείο


4 ημέρα . Τιφλίδα – Μπόντμπε – Σιγνάχι – Τιφλίδα
Πρωινό.
Αναχώρηση για την Καχέτη. Μετακίνηση στο μοναστήρι του Μπόντμπε (IV – XI αιώνες), Εδώ βρίσκεται ο τάφος της Αγίας Ισαποστόλου Νίνας. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον πρώτο χριστιανό βασιλιά της Γεωργίας, τον Μιριάν. Στο Μπόντμπε υπάρχει μια ιερή πηγή, η οποία εμφανίστηκε στο μέρος όπου προσευχήθηκε η Αγία Νίνα. Οι προσκυνητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν μπάνιο στην αγία πηγή. Μεταφορά στη γραφική πόλη Σιγνάχι (πόλη της αγάπης) με όμορφη θέα στη διάσημη κοιλάδα Αλαζάνη.
Στάση για μεσημεριανό γεύμα
Ακολουθεί επίσκεψη στο μοναστήρι Χίρσι (Khirsi). Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα από έναν από τους Ασσύριους πρεσβύτερους, τον Στέφανο, όπου αναπαύονται τα ιερά λείψανά του. Επιστροφή στην Τιφλίδα. Στάση στο οινοποιείο για να δοκιμάσετε γεωργιανά κρασιά.
Δείπνο στο ξενοδοχείο


5 ημέρα . Τιφλίδα –Γκαρέτζι – Τιφλίδα
Πρωινό.
Αναχώρηση για σπηλαιομοναστήρι του 6ου αιώνα Δαυίδ-Γκαρέτζι. Επίσκεψη στη Λαύρα του Αγ. Δαυίδ, εδώ αναπαύονται τα λείψανα του Αγ. Δαυίδ και Ντόντο του Γκαρέτζι. Επιστροφή στην Τιφλίδα.
Στάση για μεσημεριανό γεύμα
Επίσκεψη στην οικιακή εκκλησία που έχτισε ο Αγ. Γαβριήλ με τα χέρια του στην αυλή του πατρικού του σπιτιού. Θα έχετε την ευκαιρία επίσκεψης στα θειούχα λουτρά (με κράτηση και πληρωμή επί τόπου).
Ελεύθερος χρόνος.
Δείπνο στο ξενοδοχείο

6 ημέρα . Τιφλίδα – Σβετιτσχοβέλι – Σάμταβρο– Σίο Μγβίμε– Τιφλίδα
Πρωινό.

Πρωινό.
Αναχώρηση από την Τιφλίδα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την αρχαία πρωτεύουσα της Γεωργίας, τη Μτσχέτα. Συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία στη μονή Σάμταβρο, ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα από τον βασιλιά Μιριάν στη θέση του βασιλικού κήπου όπου ζούσε η Αγία Νίνα. Αυτό το μοναστήρι έχει πολλά ιερά: Αντίγραφο Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταϊτίσσης, θαυματουργή εικόνα της Αγίας Νίνας. Εδώ βρίσκονται και οι τάφοι των αγίων βασιλέων Μιριάν και Νανά, τα λείψανα του Αγίου Σίο, καθώς και ένα ιερό με τα λείψανα του πρόσφατα αγιοποιημένου Γέροντα Γαβριήλ.
Στάση για μεσημεριανό γεύμα
Επίσκεψη στο Σβετιτσχοβέλι (Το όνομα της Εκκλησίας στα Γεωργιανά σημαίνει ο ζωντανός πυλώνας). Σε αυτό το μέρος, με την ευλογία της Νίνας, Ισαπόστολου της Χριστιανικής Εκκλησίας ο βασιλιάς Μιριάν έχτισε την πρώτη χριστιανική εκκλησία στη Γεωργία. Η σημερινή εκκλησία χτίστηκε μεταξύ του 1010 και του 1029. Είναι ο χώρος ταφής των βασιλιάδων της Γεωργίας και φιλοξενεί τον χιτώνα που φορούσε ο Χριστός κατά την σταύρωσή του. Στο δεξιό κλίτος του ναού υπάρχει ο μανδύας του προφήτη Ηλία, τον οποίο πέταξε κατά την ανάληψή του στον Ουρανό με άρμα. Μεταφορά και επίσκεψη στο μοναστήρι Σίο Μγβίμε. Η πρώτη μοναστική κοινότητα ιδρύθηκε εδώ τον 6ο αιώνα από έναν από τους 13 Ασσύριους πατέρες, τον μοναχό Σίο. Ο ναός της μονής του 6ου αιώνα είναι αφιερωμένος στον Αγ. Ιωάννης ο Βαπτιστής.
Δείπνο σε παραδοσιακό γεωργιανό εστιατόριο

7 ημέρα . Τιφλίδα
Πρωινό.
Ελεύθερος χρόνος
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο.


Το κόστος του προγράμματος περιλαμβάνει:
6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της αντίστοιχης κατηγορίας 3* 4* 5*
5 μεσημεριανό γεύμα
5 Δείπνουσ σε παραδοσιακό γεωργιανό εστιατόριο η Δείπνο στο ξενοδοχείο
Αλκοολούχα και αναψυκτικά την ώρα του δείπνου
Ενα μπουκάλι νερό για κάθε συμμετέχοντα για κάθε ημέρα εκδρομής
Master class του γεωργιανού εθνικού φαγητου και γευσιγνωσία κρασιού
Μεταφορές με άνετα μεταφορικά μέσα καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής
Συνοδεία ελληνόφωνου η ανγλοφονου ξεναγού

Το κόστος του προγράμματος δεν περιλαμβάνει:
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μοναστήρια
Όλα όσα αναφέρονται στη ρήτρα "ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ".

Το check-in/check-out πραγματοποιείται σύμφωνα με την πολιτική του ξενοδοχείου check-in 15:00, check-out 11:00-11:30
Το "Legend Travel" διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τη σειρά των εκδρομών.
Accommodation in Hotel 3*
Κόστος διαμονής καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, κόστος γευμάτων, δείπνων, γευσιγνωσίας, masterclasses ανά άτομο
1 pax in DBL - 490,00 EUR
1 pax in SNGL - 645.00 EUR
Accommodation in Hotel 4*
Κόστος διαμονής καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, κόστος γευμάτων, δείπνων, γευσιγνωσίας, masterclasses ανά άτομο
1 pax in DBL - 595.00 EUR
1 pax in SNGL - 735.00 EUR
Accommodation in Hotel 5*
Κόστος διαμονής καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, κόστος γευμάτων, δείπνων, γευσιγνωσίας, masterclasses ανά άτομο
1 pax in DBL - 750.00 EUR
1 pax in SNGL - 1010.00 EUR
Excursion program and transportation cost
Κόστος προγράμματος εκδρομών και υπηρεσιών μεταφοράς

Sprinter 16 pax - 1700,00EUR
Excursion program and transportation cost
Κόστος προγράμματος εκδρομών και υπηρεσιών μεταφοράς

Bus 30 pax - 2500,00EUR
Όλα τα κόστη περιλαμβάνουν ΦΠΑ
Made on
Tilda